{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osigurano 300.000 KM za regulaciju i čišćenje riječnih korita na području Vogošće

F
4.11.2015. u 16:19
0
1
Osigurano 300.000 KM za regulaciju i čišćenje riječnih korita na području Vogošće
0
Osigurano 300.000 KM za regulaciju i čišćenje riječnih korita na području Vogošće
Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije i čišćenja riječnih korita na području općine Vogošća potpisali su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić.
"Ministarstvo privrede će sufinansirati dva projekta proistekla iz ovih sporazuma u iznosu od 300.000 KM, od čega će 250.000 KM biti izdvojeno za regulaciju vodotoka rijeke Ljubine kod područne škole Gora i 50.000 KM za hitne intervencije čišćenja i produbljivanja kritičnih tačaka na rijeke Vogošće, Jošaničkog potoka i Ljubine. Preostala sredstva osigurat će Općina Vogošća", pojasnio je ministar Šabić.

Načelnik Smajić je naveo da se radi o namjenskim sredstvima, takozvane vodne naknade, koje pripadaju Kantonu Sarajevo, a koje se putem općina implementiraju.

"Najznačajniji projekt iz ovog programa je regulacija vodotoka rijeke Ljubine koja spada u drugu kategoriju. U vrijeme velikih oborina nabuja i stvara probleme okolnim naseljima, a samim time i građanima koji tu žive. Zahvaljući Vladi Kantona Sarajevo i resornom ministarstvu mi smo u ovoj godini već ozbiljno krenuli sa rješavanjem problema koji imamo sa koritom rijeke Ljubine. U okviru ove fiskalne godine, a s obzirom na to da imamo kvalitetnu projektnu dokumentaciju, mi ćemo provesti procedure javnih nabavki kako bi što prije utrošili sredstva koja smo dobili od Ministarstva privrede", rekao je načelnik Smajić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: