|

Više od 700.000 KM za sanaciju kanalizacije i korita Miljacke

Više od 700.000 KM za sanaciju kanalizacije i korita Miljacke
2
Klix.ba
22.12.2015. u 10:23
7
komentara
2

dijeljenja
Više od 700.000 KM za sanaciju kanalizacije i korita Miljacke
Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u ponedjeljak su potpisali Sporazum o Uređenju korita rijeke Miljacke u svrhu izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže.
Navedeni radovi odnose se na prihvat i odvodnju otpadnih i oborinskih voda u naseljima Kovačići i Velešići. Na ovaj način smanjit će se dotok otpadnih voda u korito rijeke Miljacke i riješiti problem prihvata velike količine oborinskih voda, a koje su u periodu velikih padavina onemogućile normalno funkcionisanje kanalizacionog sistema.

Nakon toga, Lukić i Koldžo su potpisali i Sporazum o sufinansiranju izgradnje prostora za rekreaciju Hum-okoliš. Ovim Sporazumom predviđeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacije u naselju Velešići. Navedenim radovima, dio oborinskih i otpadnih voda sa područja Hum usmjerit će se prema novim kolektorima u zoni Strelišta, a što obuhvata dijelove ulica Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića i Velešići.

U svom obraćanju, Koldžo je istakao kako će se realizacijom navedenih radova izgraditi kvalitetna separatna kanalizaciona mreža u dijelovima Općine Novo Sarajevo.

"Procijenjena vrijednost realizacije ova dva projekta je više od milion maraka. Uz pomoć Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS uspjeli smo obezbijediti 700.000 KM , dok će se ostatak sredstava sufinansirati iz budžeta Općine Novo Sarajevo", istakao je Koldžo.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...