{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Više od 700.000 KM za sanaciju kanalizacije i korita Miljacke

22.12.2015. u 10:23
2
7
Više od 700.000 KM za sanaciju kanalizacije i korita Miljacke
2
Više od 700.000 KM za sanaciju kanalizacije i korita Miljacke
Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u ponedjeljak su potpisali Sporazum o Uređenju korita rijeke Miljacke u svrhu izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže.
Navedeni radovi odnose se na prihvat i odvodnju otpadnih i oborinskih voda u naseljima Kovačići i Velešići. Na ovaj način smanjit će se dotok otpadnih voda u korito rijeke Miljacke i riješiti problem prihvata velike količine oborinskih voda, a koje su u periodu velikih padavina onemogućile normalno funkcionisanje kanalizacionog sistema.

Nakon toga, Lukić i Koldžo su potpisali i Sporazum o sufinansiranju izgradnje prostora za rekreaciju Hum-okoliš. Ovim Sporazumom predviđeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacije u naselju Velešići. Navedenim radovima, dio oborinskih i otpadnih voda sa područja Hum usmjerit će se prema novim kolektorima u zoni Strelišta, a što obuhvata dijelove ulica Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića i Velešići.

U svom obraćanju, Koldžo je istakao kako će se realizacijom navedenih radova izgraditi kvalitetna separatna kanalizaciona mreža u dijelovima Općine Novo Sarajevo.

"Procijenjena vrijednost realizacije ova dva projekta je više od milion maraka. Uz pomoć Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS uspjeli smo obezbijediti 700.000 KM , dok će se ostatak sredstava sufinansirati iz budžeta Općine Novo Sarajevo", istakao je Koldžo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: