BiH
18

Osam kandidata za predsjednika SDP-a, čeka se potpis Bogića Bogićevića

Piše: E. G.
Kadrovska komisija SDP-a je na današnjem zasjedanju potvrdila kandidaturu osam članova te stranke za predsjednika koji će biti biran na vanrednom Kongresu 6. decembra.

Nakon višesatnog zasjedanja, predsjedavajući Kadrovske komisije Alija Behmen je saopćio kako je potvrđena kandidatura Nermina Nikšića, Mahmuta Alagića, Hamdije Lipovače, Svetozara Pudarića, Zukana Heleza, Selima Bešlagića, Besime Borić i Ferhata Mustafića.

Bogić Bogićević je također jedan od predloženih kandidata i on je pristao na kandidaturu, ali u srijedu je treba i zvanično potpisati. Kako je novinarima rečeno, on je navodno otputovao u Sloveniju, pa se čeka njegov povratak.

Lidija Korać i Denis Bećirović su već ranije kazali da neće prihvatiti kandidature, što je danas i potvrđeno, a kandidaturu nije prihvatio ni Damir Hadžić.

Inače, pristigla je 31 kandidatura za predsjednika SDP-a, dok je Kadrovska komisija potvrdila ovih osam, odnosno devet, koji su i pristali da budu kandidati.

Za članove Glavnog odbora, koji se također biraju na vanrednom Kongresu, pristiglo je 720 kandidatura, dok će zvanično biti 250 kandidata između kojih će delegati na Kongresu izabrati njih 110.