|

Objavljena imena pet kandidata za predsjednika SDP-a

Objavljena imena pet kandidata za predsjednika SDP-a
25
Klix.ba
27.11.2014. u 18:35
115
komentara
25

dijeljenja
Objavljena imena pet kandidata za predsjednika SDP-a
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH usvojeni su dokumenti za pripremu 27. sjednice Glavnog odbora, koja će biti održana u subotu 29. novembra.
Na sjednici je prezentiran Izvještaj Kadrovske komisije SDP BiH o kandidatima za partijske funkcije, uključujući kandidate za novog predsjednika partije, kao i kandidate za nove sazive Glavnog i Nadzornog odbora SDP BiH.

Za predstojeći Vanredni kongres SDP BiH, koji će biti održan 6. decembra, usvojena je lista od pet kandidata za novog predsjednika SDP BiH, koji će biti dostavljeni Glavnom odboru. Kandidati su Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Mirko Pejanović i Svetozar Pudarić.

Također, na današnjoj sjednici usvojena je i šira lista kandidata kao osnov za izbor novih saziva Glavnog i Nadzornog odbora SDP BiH te je sumirana rasprava o izmjenama Statuta SDP BiH. Usvojen je i Prijedlog izvještaja o predizbornoj kampanji i rezultatima SDP BiH na održanim Općim izborima, koji će biti proslijeđeni na usvajanje članovima Glavnog odbora SDP BiH.

Zbog čestih medijskih špekulacija i konstrukcija, na današnjoj sjednici Predsjedništva još jedanput je jednoglasno potvrđeno da SDP BiH neće biti dio izvršne vlasti na bilo kom nivou BiH, već djelovati kao opoziciona snaga potrebna ovoj zemlji, saopćeno je iz SDP-a.
Prijavi grešku


Komentari (115)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...