{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OŠ Gornji Vakuf dobila lift za djecu sa posebnim potrebama

29.5.2013. u 14:34
76
0
OŠ Gornji Vakuf dobila lift za djecu sa posebnim potrebama
76
Osnovna škola Gornji Vakuf je početkom 2012. godine počela realizaciju projekta "Izgradnja lifta za djecu sa posebnim potrebama“, koji je implementiran u okviru projekta "Inkluzivne škole u zajednici“, u saradnji sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta i organizacijom "Save the children". Nešto više od godinu dana kasnije, ova škola je dobila lift za djecu sa posebnim potrebama koji je danas i svečano otvoren.
Zahvaljujući članovima razvojnog tima ove osnovne škole, koji čine direktor, nastavnici i predstavnici učenika, u proteklom periodu urađeno je mnogo toga kada je u pitanju inkluzivnost i osavremenjavanje načina predavanja i izvođenja nastave u školi.

Sredstva koja su planirana projektom izgradnje lifta za djecu sa posebnim potrebama od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Save the Children u iznosu od 4.000 KM nisu bila dovoljna za realizaciju ove ideje, jer je ukupna vrijednosti projekta bila četiri puta veća.

Kroz humanitarne akcije, saradnju sa drugim vladinim i nevladinim organizacijama, uključenje Islamske zajednice u Gornjem Vakufu i bh. dijaspore, prikupljeno je dovoljno novca za izgradnju lifta.

Kako su poručili, ovim projektom su dokazali da škola ima značajan utjecaj na lokalnu zajednicu te da je veza između škole i lokalne zajednice nešto što je najbitnije u ovom segmentu rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: