BiH
209

OS BiH u akciji evakuacije stanovništva: Ljudi u suzama dočekivali helikoptere

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Stanovnike poplavama ugroženih područja u Bosni i Hercegovini spasilačke ekipe uz pomoć helikopterskih timova Oružanih snaga BiH evakuisali su iz Doboja i Željeznog Polja, premještajući ih na sigurna područja u Zenici.

U Maglaju, Doboju, Zenici, Tuzli, Željeznom Polju, Sarajevu pokrenut je veliki broj klizišta, a spasilačke ekipe zbog nemogućnosti pristupa kopnenim putem, helikopterima su pristizale u pomoć ugroženim građanima. Tokom posljednja dva dana helikopterima je evakuisano više desetina osoba, uglavnom žena, djece i zdravstveno ugroženih.

Ekipa AA snimila je akciju evakuacije u Doboju i Željeznom Polju. Građani su sa velikim nestrpljenjem iščekivali dolazak spasilačkih ekipa, a kako su kazali, u tim trenucima, najdraži zvuk bio im je onaj koji je nagovještavao približavanje helikoptera, koji su dočekivali u suzama.

Na području Bjeljine, Brčkog, Zenice, Maglaja, Ključa, Sanskog Mosta, Zvornika i Željeznog Polja situacija je i dalje složena, a padavine su i jutros zabilježene u većem dijelu BiH.