Posljednje pripreme
6

Oružane snage BiH podržat će EYOF: Počasna jedinica na otvaranju festivala

Klix.ba
Danas je održan sastanak organizacionog odbora svečane ceremonije otvaranja EYOF-a 2019. sa predstavnicima Oružanih snaga naše zemlje.

Na sastanku su prisustvovali pukovnik Darko Bošnjak, major Meho Turčilo, pukovnik Samir Plakalo, pukovnik Kemal Suljević iz Oružanih snaga BiH, čija je angažiranost na EYOF-u od velikog značaja.

Izražavajući spremnost za različite vidove saradnje i partnerstva, u cilju uspješne pripreme za organizaciju i održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala te svečanu ceremoniju otvaranja EYOF-a 2019. izdefinisani su danas na sastanku.

Počasna jedinica Oružanih snaga BiH je najreprezentativniji ešalon Oružanih snaga BiH. Uvijek savršeno postrojeni, besprijekorno uredni, spremni i dobro obučeni, ogledalo su bosanskohercegovačkog vojnika.

Počasnom jedinicom se odaju vojne počasti na svim značajnim državnim i vojnim manifestacijama i na najbolji način predstavljaju, kako Bosnu i Hercegovinu, tako i njene Oružane snage.

Počasnu jedinicu danas čine posebno odabrane starješine i vojnici sa najboljim psihofizičkim, moralnim, stručnim i drugim kvalitetima. Težište u obuci PJ daje se na: strojevoj izgrađenosti, kodeksu ponašanja i potpunoj psihofizičkoj spremnosti.

Danas Počasnu jedinicu pored dobre organizacije karakteriziraju izuzetno dobri međuljudski odnosi. Kolektivni duh i zajednički rad su na vrlo visokom nivou. Ova jedinica do sada je primila niz čestitki i pohvala za dosadašnji rad i doprinos jačanju OS BiH, kao i promoviranju države Bosne i Hercegovine.