BiH
2

Organizovana prvomajska druženja u Prnjavoru

SRNA
Prnjavor
Prnjavor
Međunarodni praznik rada - 1. maj u Prnjavoru obilježava se brojnim sadržajima koji će biti organizovani s ciljem druženja i rekreacije u prirodi.

Opštinska Turistička organizacija organizuje "Prvomajski pohod na Ljubić", dok Udruženje penzionera nastavlja dugogodišnju praksu proslave 1. maja okupljanjem u zoni Sportsko-rekreacionog centra "Borik".

Članovi Lovačkog udruženja "Borik" i Sportskog ribolovnog društva "Ukrinski cvijet" zaduženi su za pripremanje lovačkih i ribljih kotlića na Ravnom brdu na Ljubiću. Za sve zainteresovane građane obezbijeđen je besplatan autobuski prevoz.

Članovi Konjičkog kluba "Vučijak" danas će organizovati defile na lipicanerima. Kraće zadržavanje planirano je u gradskom parku, i to će, posebno za djecu, biti prilika da vide tu plemenitu pasminu konja. Njihov dolazak u centar grada očekuje se oko 11.00 časova.

Tradicionalna prvomajska proslava biće održana i kod ribnjaka na Ukrinskom lugu.

Prema odluci načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša, danas mogu raditi subjekti koji obavljaju djelatnost pružanja medicinskih i apotekarskih usluga, pekare, benzinske pumpe i cvjećare koje su specijalizovane i za trgovinu pogrebnom opremom.