Ulice grada potpuno puste
0

Banjalučani praznik rada provode uz Vrbas i na izletištima

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Sva banjalučka izletišta i obale Vrbasa danas su bili preplavljeni izletnicima, koji su i ovog 1. maja odlučili da izađu u prirodu i tako "proslave" Međunarodni praznik rada.

Mjesta na izletištima, bila su popunjena još sinoć, jer su brojni Banjalučani prvomajski uranak odlučili da dočekaju na otvorenom.

Tokom jutra, hiljade ljudi počele su da se slijevaju prema poznatim izletištima Trešnjik i Banj brdo, a ogroman je broj onih koji su izašli na obale banjalučke rijeke.

Dim, miris roštilja i pjesma odavali su utisak da građani puno ne mare za ekonomske probleme i da je i ove godine osnovni cilj prvomajskog uranka druženje.

"Svake godine smo na obali Vrbasa. Tu se okupi cijelo društvo iz nekadašnjeg razreda. Družimo se, bavimo sportom i igramo, to je za nas smisao ovog praznika", rekla je za Klix.ba jedna od Banjalučanki, koja je svoj neradni dan odlučila da provede na obali Vrbasa.

Sa njom su se složili i ostali prijatelji, tvrdeći kako će o problemima misliti sutra, a da je Praznik rada nešto što podjeća na neka puno bolja vremena.

Portal Klix.ba donosi vam fotografije sa nekih od banjalučkih izletišta, gdje je danas izuzetno bučno i veselo.

Danas oko podne Banja Luka, koja u to doba dana vrvi od šetača i gužve, bila je potpuno pust grad.

Čini se kako su neradni dani “otjerali” Banjalučane iz svog grada, koji je danas izgledao sablasno.

Osim dežurnih službi i nekih ugostiteljskih objekata, u gradu na Vrbasu danas rade samo dragstori i pojedine pekare

Iz Administartivne službe grada Banja Luka su naveli kako su poslodavci dužni da radnicima, koji budu radili u dane praznika, omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.