BiH
0

Banjalučki trgovci nezadovoljni skraćenim radnim vremenom

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Trgovinske radnje u Banjoj Luci danas rade samo do 12 sati, što je izazvalo nezadovoljstvo njihovih vlasnika, jer smatraju da bi na praznik, 1.maj, više zaradili, a time i mogli platiti sve obaveze prema budžetu.

Nezadovoljni odlukom gradonačelnika da za 1.maj rade samo do podneva, ukazuju da će do 11.maja imati samo pet punih radnih dana, a ostali su neradni ili s pola radnog vremena, što im u ovako kriznoj situaciji ne ide u prilog.

„Pitam se kako ćemo izmiriti svoje obaveze za taj period“, kaže Bogdan Marjanović, predsjednik Asocijacije samostalnih trgovaca regije Banja Luka.

Njihove kolege trgovci u Laktašima, Prijedoru, Prnjavoru, Gradišci i drugim općinama danas imaju duže radno vrijeme, što su i oni tražili, ali banjalučka vlast nije uvažila taj zahtjev.

Kada se završe prvomajski praznici, već 9.maja ponovo je neradni dan.

Na plaće zaposlenih u administraciji u RS-u to, kažu trgovci, neće uticati, jer će ih dobiti u punom iznosu, što nije slučaj za one koji žive od trgovačkog pazara.

Puno radno vrijeme za prvomajske praznike u Banjoj Luci će moći da rade samo dragstori, benzinske pumpe, mesnice, pekare i pogrebne radnje.