|

Organizacija islamske konferencije pomogla školu u Mostaru

Organizacija islamske konferencije pomogla školu u Mostaru
4
A
Anadolija
7.12.2012. u 17:28
28
komentara
4

dijeljenja
Organizacija islamske konferencije pomogla školu u Mostaru Foto: Anadolija
Prigodnom svečanošću danas je označen završetak projekta zamjene svih otvora na dvije zgrade Osnovne škole “Mustafa Ejubović - šejh Jujo” uMostaru, koji je finansirala Organizacija islamske konferencije (OIC) na čelu sa Ekmeleddinom Ihsanogluom.
Riječ je o projektu vrijednom 400 hiljada maraka.

Svečanosti su, pored učenikai nastavnika ove škole, prisustvovali direktori osnovnih
škola koje realiziraju federalni nastavni plan i program, te ministar obrazovanja Hercegovačko-neretvanskog kantona Zlatko Hadžiomerović.

“Kad smo se suočili s problemom zamjene otvora koji su, pored ostalog, bili i sigurnosna prijetnja učenicima, nismo ni znali da postoji Fond za povratak pri OIC-u, a pogotovo da su sredstva bespovratna. Naši su nam prijatelji pomogli da apliciramo i, evo, nakon tri godine, danas smo se susreli sretni na ovoj svečanosti”, rekao je direktor škole Mustafa Džafić.

Islamska banka koja djeluje pri OIC-u je, osim obnove mostarske škole, finansirala i obnovu još sedam školskih objekata, najčešće u Republici Srpskoj, osam domova zdravlja, 45 porodičnih kuća i pet domova kulture.

”Želimo pomoći vašoj zemlji. Bosna I Hercegovina ima status posmatrača pri OIC-u, pa to smanjuje naše mogućnosti da još više pomažemo obnovu u vašoj zemlji”, istakao je direktor Fonda za povratak pri OIC-u Nur Ez-Zehebi.

Zahvaljujući sredstvima OIC-a večeras će u povratničkom selu Bivolje Brdo kod Čapljine, također, biti otvoren mjesni dom kulture.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...