{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đaci obradovani, pokretnoj biblioteci Molly uručeno 135 knjiga

30.1.2013. u 12:22
5
0
Đaci obradovani, pokretnoj biblioteci Molly uručeno 135 knjiga
5
Đaci obradovani, pokretnoj biblioteci Molly uručeno 135 knjiga
Donacija Islamskog kulturnog centra Graz iz Austrije za Pokretnu biblioteku Molly iz Srednjeg Podrinja okončana je uručenjem 135 primjeraka školskih lektira. U ovome kompletu su se našle lektire kojih nema u školskim bibliotekama, a koje su predviđene po važećim nastavnim planovima i programima.
Ova akcija je dio šireg programa, kojeg Društva 3E iz Tuzle provodi u povratničkim mjestima u Bosni i Hercegovini. Cilj programa je da se mladim povratnicima pruže bolji uslovi za obrazovanje, što sigurno nije ostvarivo bez adekvatnih školskih lektira.

Pokretna biblioteka Molly pruža svoje usluge osnovcima u 38 osnovnih škola (34 seoske i 4 gradske škole). Radi od 1. 10. 2010., a njenim uslugama se koriste djeca u osnovnim školama u Srebrenici, Janji, Zvorniku, Osmacima, Bratuncu, Milićima i Vlasenici.

Nerzudin Hajdarević, administrator pokretne biblioteke Molly, kazao je: "U teškoj situaciji koja prati školstvo, naročito u povratničkim mjestima, ova akcija je za svaku pohvalu, jer će se njome omogućiti djeci da dobiju lektiru za čitanje."

Hajdarević je iskazao zahvalnost Društvu 3E i prijateljima iz Islamskog kulturnog centra u Grazu, naročito predsjedniku Centra Mahdiju Mekiću.

Sevret Mehmedćehajić, koordinator ove akcije u Društvu 3E, kazao je da je sretan što su prijatelji u Grazu i Austriji prepoznali vrijednost ovog programa Društva 3E. Uz prijatelje iz dijaspore, ovoj akciji Društva se pridružio i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, s kojim je potpisan sporazum o saradnji. Društvo 3E će pokretati i druge akcije, kojima će se boriti za bolje obrazovanje mladih u povratničkim mjestima u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: