|

Orban: Poštujemo BiH, ali kritike protiv Dodika su priznanje i ništa drugo

Orban: Poštujemo BiH, ali kritike protiv Dodika su priznanje i ništa drugo
217
S
SRNA
18.6.2019. u 14:01
186
komentara
217

dijeljenja
Orban: Poštujemo BiH, ali kritike protiv Dodika su priznanje i ništa drugo Foto: SNSD
Premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom rekao je da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.
"Mi poštujemo identitet Republike Srpske. Donijet ćemo akcioni plan koji će se odnositi i na politička i na ekonomska pitanja, kao i na saradnju u oblasti obrazovanja i kulture sa Republikom Srpskom", rekao je Orban Dodiku na početku radnog ručka.

Foto: SNSD Foto: SNSD


Orban je naglasio da želi da što prije počne saradnja Mađarske i Republike Srpske.

"Želim da počnemo tu saradnju i iz ličnih potreba, jer Vas, gospodine Dodik, poštujem lično. U Mađarskoj uživate ozbiljan respekt. Vi ste čovjek koji je spreman da se založi za svoju zajednicu. Kritike protiv Vas su priznanje i ništa drugo. U perspektivi vidim mnogo dodirnih tačaka među nama", istakao je Orban.

Dodik je naglasio da uvažava Orbana i Mađarsku sa kojom želi uspostavljanje saradnje.

"Hvala Vam na razumijevanju. Hvala Vam na pomoći Srpskoj zajednici u Mađarskoj. U svemu ovome važan je i dobar odnos Mađarske i Srbije. Želimo Mađarskoj, na čelu sa Vama, napredak u svakom pogledu i radujem se našoj saradnji", istakao je Dodik.

Foto: SNSD Foto: SNSD


Prije radnog ručka održan je sastanak Dodika i Orbana u četiri oka koji je trajao više od sat vremena. Nakon radnog ručka predviđena je konferencija za novinare Dodika i Orbana.

Ispred Orbanove rezidencije u Budimpešti jutros je priređen svečani doček u čast člana Predsjedništva BiH. Dodik i Orban su potom u srdačnom razgovoru prošetali dvorištem rezidencije.
Prijavi grešku


Komentari (186)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...