{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orašje: Započeo štrajk u MUP-u Posavskog kantona

F
3.10.2011. u 12:48
0
0
Orašje: Započeo štrajk u MUP-u Posavskog kantona
0
Orašje: Započeo štrajk u MUP-u Posavskog kantona
Orašje (Foto: Arhiv)
Radnici MUP-a Posavskog kantona stupili su jutros u 10 sati u generalni štrajk.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Oni traže povećanje neto plaća, isplatu naknada za noćni rad te rad u dane državnih praznika i vjerskih blagdana po važećem kolektivnom ugovoru koji je sklopljen između Vlade i Sindikata MUP-a.

Za vrijeme štrajka policija će vršiti hitne intervencije i istražne radnje, registraciju vozila samo fizičkim i pravnim osobama radi obavljanja njihove profesionalne djelatnosti, registraciju vozila fizičkih osoba radi mogućnosti liječenja, te vozila hitne pomoći i registraciju vozila čiji su vlasnici invalidi sa 60 posto i više invalidnosti.

Kada su u pitanju vozačke dozvole, policija će ih za vrijeme štrajka izdavati samo osobama kojima je istekla zaštitna mjera, vozačima hitne pomoći i invalidima sa 60 posto i više invalidnosti.

Pasoši će se izdavati samo po hitnom postupku, tj. u roku kraćem od zakonskog.

Evidentiranje JMBG, prijava prebivališta i izdavanje ličnih karata samo osobama koje predaju zahtjeve za hitne pasoše, izdavanje uvjerenja o prebivalištu radi reguliranja zdravstvene zaštite, te prijave na konkurs za zasnivanje radnoga odnosa.

"Uz ove poslove, policija će tokom štrajka vršiti i sve vrste uviđaja, osiguravati objekte, organizirati rad operativnih dežurstava i rad operativno-komunikacijskog centra te vršiti zavođenje i postupanje po službenim aktima s oznakama 'hitno' i 'vrlo hitno', priopćeno je iz Sindikata MUP-a Posavskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: