{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv vozača kamiona koji je graničnim policajcima ponudio mito

21.10.2014. u 09:39
5
18
Optužnica protiv vozača kamiona koji je graničnim policajcima ponudio mito
5
Optužnica protiv vozača kamiona koji je graničnim policajcima ponudio mito
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Selvira Kamenjaševića, rođenog 16.01.1979. godine u Brčkom, državljanina BiH.
U optužnici se navodi da je optuženi 16.09.2014. godine, upravljajući kamionom firme u kojoj je uposlen, došao na Međunarodni granični prijelaz Brčko, na izlazu iz BiH, gdje mu je saopćeno da su za kamion i poluprikolicu koje je vozio istekle licence za prijevoz robe u međunarodnom transportu.

Nakon toga, optuženi je ušao u policijske prostorije Granične policije, gdje je dvojici policajaca ponudio nezakonit dar u vidu dvije novčanice od po 10 eura, kako bi ga pustili da izađe iz zemlje bez obzira na neispravnost dokumentacije, što su navedeni odbili i cijeli slučaj prijavili nadležnim organima.

Optuženi se tereti da je službenim osobama u institucijama Bosne i Hercegovine učinio dar ili kakvu drugu korist, da u okviru svojih ovlasti izvrše što ne bi smijeli izvršiti, čime je počinio kazneno djelo davanja dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđene na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: