|

Optužnica protiv Dušana Vasilića zbog trgovine drogom

Optužnica protiv Dušana Vasilića zbog trgovine drogom
0
S
SRNA
30.11.2013. u 10:25
2
komentara
0

dijeljenja
Optužnica protiv Dušana Vasilića zbog trgovine drogom
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dušana Vasilića (37), rođenog u Bijeljini, državljanina BiH i Švicarske, zbog proizvodnje i trgovine drogom.
Vasilić je optužen da je učestvovao u pripremi i uzgoju opojne droge marihuana "skunk" u velikim količinama, u specijalnim uslovima koji su zahtijevali građevinske intervencije i opremu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Njemu se stavlja na teret da je od marta do augusta 2012. godine organizovao grupu ljudi radi proizvodnje kanabisa na području Srbije te njenog daljeg krijumčarenja i prodaje konzumentima na području BiH i Srbije.

Prema opštužnici, Vasilić je u dogovoru sa drugim osobama finansirao izgradnju objekta na području mjesta Očage, u Srbiji, u koji je instalisana specijalna oprema za proizvodnju ove opojne droge, te angažovao lica koje će pratiti i vršiti uzgoj i preradu marihuane.

U pretresu koji su izvršili policijski organi Srbije pronađeno je 5,6 kilograma marihuane, upakovane u papirne vreće, te cvjetovi i stabljike u količini od 39 kilograma, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu iznosi više desetina hiljada KM.

Vasilićevi saučesnici uhapšeni su i procesuirani pred sudom u Šapcu u Srbiji.

Tužilac Oleg Čavka predložio je u ovom predmetu oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi u eurima i švicarskim francima, ukupnog iznosa od oko 14.000 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...