{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi u predmetu Zelenika i drugi izjasnili se da nisu krivi

F
18.4.2012. u 19:21
0
1
Optuženi u predmetu Zelenika i drugi izjasnili se da nisu krivi
0
Optuženi u predmetu Zelenika i drugi izjasnili se da nisu krivi
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH u predmetu Ivan Zelenika i drugi, optuženi Ivan Zelenika, Srećko Herceg, Ivan Medić i Marina Grubišić-Fejzić izjasnili su se da nisu krivi.
Ročište za izjašnjenje o krivnji u odnosu na optuženog Ediba Buljubašića bit će održano naknadno.

Sud BiH potvrdio je 13. marta 2012. optužnicu u predmetu Ivan Zelenika i drugi koja optužene Ivana Zeleniku, Srećka Hercega, Ediba Buljubašića, Ivana Medića i Marinu Grubišić-Fejzić tereti za počinjenje krivičnog djela zločin protiv čovječnosti.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su u periodu od maja do augusta 1992. Ivan Zelenika, u svojstvu višeg oficira u štabu HOS-a, Srećko Herceg, u svojstvu komandanta vojnog zatvora Dretelj "Bruno Bušić", Edib Buljubašić, u svojstvu pripadnika HOS-a i zamjenika komandanta kasarne HOS-a Dretelj "Bruno Bušić" te Ivan Medić i Marina Grubišić-Fejzić, u svojstvu pripadnika HOS-a i stražara u vojnom zatvoru "Dretelj", zajedno s drugim osobama, počinili krivična djela zločin protiv čovječnosti nad žrtvama srpske nacionalnosti zarobljenim u logoru Dretelj, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: