{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi Poturović sporazumno priznao krivicu

F
8.6.2010. u 16:04
0
0
Optuženi Poturović sporazumno priznao krivicu
0
Optuženi Poturović sporazumno priznao krivicu
Optuženi Edin Poturović zvani „Softa“, rođen 10. juna 1971., sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH sklopio je sporazum o priznanju krivice s Edinom Poturovićem, koji je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 4. septembra 2009.

Tužilac i odbrana suglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Edinu Poturoviću kaznu zatvora u trajanju godinu i po te da obaveže optuženog da protupravno stečenu imovinsku korist u visini 1.000 eura uplati na račun oštećene Državne agencije za istrage i zaštitu u roku dva mjeseca nakon pravosnažnosti presude.

Optuženi Poturović se obavezao, sklapanjem ovog sporazuma, na svjedočenje pred Sudom BiH o načinu izvršenja krivičnog djela navedenog u optužnici.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 4. oktobra 2010. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem i odriče se prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: