{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi Poturović sporazumno priznao krivicu

F
8.6.2010. u 16:04
0
0
Optuženi Poturović sporazumno priznao krivicu
0
Optuženi Poturović sporazumno priznao krivicu
Optuženi Edin Poturović zvani „Softa“, rođen 10. juna 1971., sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH sklopio je sporazum o priznanju krivice s Edinom Poturovićem, koji je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 4. septembra 2009.

Tužilac i odbrana suglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Edinu Poturoviću kaznu zatvora u trajanju godinu i po te da obaveže optuženog da protupravno stečenu imovinsku korist u visini 1.000 eura uplati na račun oštećene Državne agencije za istrage i zaštitu u roku dva mjeseca nakon pravosnažnosti presude.

Optuženi Poturović se obavezao, sklapanjem ovog sporazuma, na svjedočenje pred Sudom BiH o načinu izvršenja krivičnog djela navedenog u optužnici.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 4. oktobra 2010. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem i odriče se prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: