{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivan Bojić sporazumno priznao krivicu

F
5.7.2010. u 14:10
0
0
Ivan Bojić sporazumno priznao krivicu
0
Ivan Bojić sporazumno priznao krivicu
Optuženi Ivan Bojić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH sklopio je sporazum o priznanju krivice s državljaninom Crne Gore Ivanom Bojićem, rođenim 2. 12. 1981. godine u Nikšiću, Republika Crna Gora, gdje je i nastanjen.

Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Bojiću kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, s tim da mu se u kaznu uračuna vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Od optuženog je prilikom pretresa oduzeto 10.359,76 grama opojne droge, koja će biti uništena. Od optuženog se trajno oduzimaju mobilni telefon marke „Alcatel“ i vozilo „ford-gaf“.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 11. maja. Istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odrekao prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: