Banja Luka
9

Optužbe na račun rukovodstva RTRS-a: Milinović i Mihailović sa Suvarom radili na diskreditaciji Mektića

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Boris Grujić, nakadašnji uposlenik lokalne BEL televizije u Banjoj Luci, a sada, prema sopstvenim tvrdnjama, nezaposlena osoba, danas je ispred zgrade RTRS-a iznio niz optužbi i teških riječi na račun direktora te medijske kuće Draška Milinovića i urednika Informativnog programa Siniše Mihailovića.

"Kada se u javnosti pojavio snimak između banjalučkog biznismena Mileta Radišića i presuđenog kriminalca Gorana Suvare, koji se nalazio na Interpolovoj potjernici, a sada izdržava zatvorsku kaznu u Bijeljini, u Novi Sad je došao urednik Informativnog programa RTRS. On je tamo otišao po nalogu direktora RTRS Draška Milinovića i potom su od Gorana Suvare tražili da učini sve kako bi diskreditovao i omalovažio kompletnu opoziciju u RS, a naročito SDS. Mihailović je Suvari za to donio 70.000 eura, za to postoje dokazi u vidu poruka na Viberu i razgovora između Mihailovića i Suvare. Mihailović je u Novom Sadu sa Suvarom iznajmio stan na dan za 30 eura, u ulici Sonje Marinković 16, doveli su snimatelja, a potom je Suvara nazvao ministra sigurnosti Dragana Mektića čiji broj mu je dao Mihailović. Mektić se javio ne znajući ko ga zove, razgovarao je da bi uveče u dnevniku RTRS bilo prikazano kako ministar Mektić komunicira s kriminalcima. Radi se o čistoj podvali", naveo je Grujić i upitao otkud Mihailoviću novac da donosi Suvari.

Na pitanje kako zna sve ovo Grujić je rekao da Suvaru poznaje iz ranijeg perioda i da je u više navrata bio svjedok kako mu Mihailović predaje novac. Najavio je da će Državnoj agenciji za istrage i zaštitu sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv Mihailovića i Milinovića za sav kriminal koji su počinili na RTRS-u. Pozvao ih je da ga, ukoliko smatraju da ovi navodi nisu tačni, tuže za klevetu.

"RTRS se danas nalazi u ogromnim dugovima, sa preko 20 miliona maraka, radnici dvije godine ne mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu, ne uplaćuju im doprinose, a za to vrijeme Milinović na Starčevici kupuje dva stana koja pretvara u luksuzni penthouse i to plaća 440.000 KM. Ja pitam i Milinovića i Mihailovića otkud vam novac, ako se RTRS nalazi u tolikim dugovima, a vi se rasipate i pokazujete javno ljubičaste novčanice od 500 eura", naveo je Grujić.

Grujićevom obraćanju ispred RTRS je prisustvovao i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji nije želio da se obraća novinarima, ali je za sutra u Sarajevu najavio pres-konferenciju.

Grujić tvrdi da je u kompletnu korespondenciju sa Suvarom involviran i Dževad Galijašević, kojeg RTRS angažuje kao eksperta za pitanja terorizma i preko čijeg broja telefona se i odvijala prepiska.

Grujić je najavio i da će uskoro pred Palatom republike iznijeti podatke o kriminalu predsjednika RS Milorada Dodika.

Mihailović i Milinović se nisu oglasili u vezi sa Grujićevim optužbama.