Signalizacija na petlji Šićki Brod
0

FOTO / Oprostite, znate li kako možemo doći do Lukavca?

Piše: D. Brkić
Tokom gradnje petlje Šićki Brod kod Tuzle pristizale su pritužbe na račun investitora i izvođača radova. Poslije niza peripetija, petlja je krajem prošle godine završena, a pritužbe i dalje pristižu.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Građani Lukavca su iznenađeni činjenicom kako na vertikalnoj signalizaciji nema natpisa u kojem se smjeru ide ka Lukavcu. Ukoliko dolazite iz smjera Sarajeva, imate skretanja ka Doboju ili Tuzli, a isti je slučaj ako dolazite iz smjera Orašja, Bijeljine i Zvornika.

Lukavac je dugi niz godina industrijsko središte, sjedište jedne od najvećih općina Tuzlanskog kantona, turistički i sajamski centar... Zbog svega toga građani Lukavca su iznenađeni činjenicom da je njihov grad, namjerno ili ne, izostavljen s vertikalne signalizacije.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Šta više, nakon prolaska petlje Šićki Brod postavljen je znak o kilometraži koju trebate preći do Gračanice ili Doboja, ali ne i do Lukavca.

Zbog toga se građani Lukavca s pravom pitaju kako će potencijalni gosti ili putnici namjernici doći u njihov grad. Kako će strani državljanin, ako želi doći na jezero Modrac ili na Međunarodni sajam List, "pogoditi" krak ka Lukavcu? Zbog toga od resornog ministarstva u Vladi TK i Direkcije cesta FBiH očekuju da isprave, kako navode, nepravdu prema njihovom gradu.