BiH
97

Oprostite se od toplog vremena: Jutra hladna, dani tmurni i kišoviti

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
Pogled na Sarajevo jutros sa Zlatišta (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Građane Sarajeva, ali i ostatka BiH, neugodno je iznenadila hladna fronta koja je sa sobom donijela niske temperature i tmurno vrijeme. Sudeći prema prognozama vremena, s vrućinama smo se oprostili i došlo je vrijeme da se pripremimo za zimu.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Sarajevo je jutros osvanulo obavijeno maglom i s izuzetno niskom temperaturom od četiri stepena, dok je najniža temperatura bila na Bjelašnici, -3 stepena.

"Sigurno je da su vrućine prošle, ali dobra je vijest da u narednom periodu neće biti obilnih padavina kakvih je bilo u prethodnim danima. Slaba kiša padat će sutra, a oblačno vrijeme bit će i u petak i subotu. U nedjelju je moguće razvedravanje", rekao je za Klix.ba Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnje temperature će varirati. Najhladnije jutro bit će u petak kada će temperature biti između 3 i 8 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 14, dok će u subotu biti toplije i jutarnje temperature će iznositi od 6 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Kada su u pitanju dnevne temperature Hercegovci mogu odahnuti jer će se temperature na jugu kretati od 19 do 23 stepena. U ostatku Bosne dnevne će se kretati od 12 do 19 stepeni.