BiH
18

U narednim danima kiša, sredinom sedmice moguć snijeg na planinama

Piše: I. P.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Oblaci i kiša obilježili su početak vikenda u Bosni i Hercegovini, a slično vrijeme očekuje nas i u narednim danima.

Jutros je najhladnije bilo u Gradačcu gdje su izmjerena dva stepena, dok su se Neumljani probudili uz ugodnih 18 stepeni. U većem dijelu zemlje vrijeme je veoma nestabilno, a ponegdje su registrovani kiša i grmljavina.

Ostatak dana pratit će slično vrijeme, uz pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom i grmljavinom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugoistočnim područjima, a u kotlinama očekuje se zadržavanje magle.

Najviša dnevna temperatura u Sarajevu iznosit će 15 stepeni.

Drugi dan vikenda bit će sličan suboti. U Hercegovini se očekuje i do 30mm padavina, a u ostalim dijelovima zemlje do 20mm. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu do 17 stepeni.

I početak naredne sedmice obilježit će nestabilno vrijeme. Povećane količine padavina očekuju se uglavnom u Hercegovini, dok se u ostatku BiH također očekuje neznatno povećanje padavima. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 18 stepeni.

Za utorak se na planinama očekuje snijeg, dok će u nižim dijelovima padati kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 16 stepeni.

Drugi dio sedmice bit će nešto stabilniji. Očekivane temperature kretat će se tokom jutra oko -2 stepena dok će u Hercegovini biti nešto toplije. Najviše dnevne temperature kretat će se od 7 do 13 stepeni.