|

Opozvano ročište u predmetu "Živko Budimir"

Opozvano ročište u predmetu "Živko Budimir"
7
F
FENA
26.11.2013. u 14:46
17
komentara
7

dijeljenja
Opozvano ročište u predmetu "Živko Budimir" Foto: Arhiv/Klix.ba
U Općinskom sudu Sarajevo (OSS) opozvano je za danas zakazano ročište na suđenju predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru po optužnici kojom se tereti za nedozvoljeno držanje oružja, saznaje Agencija Fena u Općinskom sudu.
Ročište je opozvano, jer je Sedin Idrizović, koji je kao sudija OSS-a bio zadužen za ovaj predmet, 20. novembra imenovan za tužioca Tužilaštva BiH.

Inače, suđenje u ovom predmetu počelo je 20. septembra, a na prošlom ročištu od 30. oktobra zakazana su dva ročišta - 26. novembra (koje je opozvano) i 12. decembra.

Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 26. aprila, tokom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH, pronašli pištolj "češka zbrojovka", call 6,35 mm sa sedam metaka, za koji, navodno, nije pribavio odgovarajuće odobrenje nadležnog organa.

U vezi s tim, tereti se za krivično djelo iz člana 52., stav 1., tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...