Nezadovoljni radom
66

Opozicione stranke i SDS razmatraju da zatraže smjenu Krišto i Džaferovića

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Opozicione političke stranke i Savez za promjene mogle bi sutra uputiti zahtjev za smjenu predsjedavajuće i zamjenika predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto i Šefika Džaferovića.

Nekoliko parlamentaraca potvrdilo nam je da su zastupnici razgovarali o mogućem upućivanju zahtjeva za smjenu Krišto i Džaferovića zbog kako kažu grubog kršenja Poslovnika o radu Zastupničkog doma.

Parlamentarci su u nekoliko navrata negodovali što je rasprava o tačkama dnevnog reda skraćena na pet minuta. Opozicioni zastupnici upozoravali su da je neodgovorno skraćivati raspravu o važnim zakonima na pet minuta.

Zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić kazao je da se nije složio sa Krišto i Džaferovićem da se rasprava skrati te da su se članovi Kolegija ponijeli nekorektno prema njemu jer mu je ranije uskraćeno pravo da se obrati parlamentarcima.

Zastupnik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović obratio se parlamentarcima ističući da je potrebno utvrditi odgovornost kolegija zbog "silovanja procedure" na današnjoj sjednici.