Zajednički zakoni
251

Opozicione stranke dogovaraju zajedničko djelovanje na nivou institucija BiH

Klix.ba
Dok traju iscrpljujuće dugi pregovori o formiranju vlasti SNSD-a, SDA i HDZ-a, čekajući da im se pridruži i četvrti partner, opozicija na državnom nivou već je održala nekoliko sastanaka kojim najavljuje da nema namjeru skrštenih ruku gledati rad ili nerad vlasti.

Kako saznajemo, već je održano nekoliko sastanaka opozicionih političkih stranaka na nivou institucija Bosne i Hercegovine, a koje su dogovorile zajedničko djelovanje na izradi zakonskih rješenja u nekoliko oblasti.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović potvrdio nam je da nekoliko opozicionih stranaka iz oba bosanskohercegovačka entiteta intenzivno razgovara o zajedničkim aktivnostima na kreiranju zakona koji će uskoro biti upućeni u parlamentarnu proceduru.

"U konkretnom slučaju, razgovarali smo o sprečavanju izbornih krađa kroz set izmjena izbornog zakona, svjesni činjenice da su upravo zbog tih krađa i izbornih mahinacija neki od visokih državnih zvaničnika dobili priliku da odlučuju o sudbini svih nas", rekao je Magazinović.

Kako kaže, među opozcionim političkim strankama postoje političke razlike koje nastoje prevazići dogovorom da rade na pitanjima o kojima se slažu.

"Isto tako, imamo dosta toga zajedničkog, za početak želju da svi građani Bosne i Hercegovine budu oslobođeni kriminaliziranih političara i njihovih pomagača", zaključio je Magazinović.