|

Opoziciona političarka u RS-u Jelena Trivić veliča zločinca Dražu Mihailovića

Opoziciona političarka u RS-u Jelena Trivić veliča zločinca Dražu Mihailovića
140
Klix.ba
17.10.2019. u 11:02
188
komentara
140

dijeljenja
Opoziciona političarka u RS-u Jelena Trivić veliča zločinca Dražu Mihailovića Foto: Twitter/Jelena Trivić
Opoziciona političarka u Republici Srpskoj Jelena Trivić, predsjednica Ekonomskog savjeta Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručila je na Facebooku kako patriotizam zločinca Draže Mihailovića može i danas biti zvijezda vodilja.
"Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji. Čuvena je njegova izjava: 'Reč kapitulacija za mene ne postoji'", napisala je Trivić.

Navela je kako je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Draža osuđen na smrt ističući kako montirano suđenje nikad nije postojalo.

"Saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku istorijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa", stoji u Facebook postu Jelene Trivić.

Филм о првом герилцу поробљене Европе. Годинама су нам лаж сервирали као истину. Рехабилитација генерала Југословенске...

Posted by Jelena Trivic on Wednesday, October 16, 2019

Nakon što je naišla na brojne osude u komentarima dodala je i pojašnjenje u kojem je napisala da joj je drago što su mnogi pokazali svoje pravo lice, a to je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost.

"Ja to ne želim da radim. Stvari koje sam napisala su činjenice, istorijske činjenice. Kao što je i činjenica da je otac moje majke moj pokojni đed Dragan Tomić stupio u partizane još kao četrnaestogodišnji dječak", navela je Trivić.
Prijavi grešku


Komentari (188)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...