Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahahah , jeste u lažima koje se vama serviraju . Postojao je ustav JUge i ne vjerujem da se mogao mijenjati i umanjivati nadležnosti bez saglasnost Republika . PA ste vi morali da proglasite nezavinsot odmah ,a ne da tražite status kvo , pa da uvzete 80 000 kalašnjikova iz MAđarske , pa da pobijete gdje god stignete vojnike JNA . Sve što je Srbija tražila centralizaciju . To je priča za malu djecu , u to ni djeca uskoro beće vjerovati . Jednostavno vi ste pobunjenici iz LIbjije koji su sa Strane naloženi da izazovu rat i razbiju JUgosalviju , ne u svom intereeu , vidimo da je svima gore , već u interesu onih koji odavde isisavaju pare i zadužuju . OPet ste naloženi kao što vas je NAložio i HItler i svaki kurto.n koji se na svijetu pojvai ,nemate državotvornu svijest i zato nećemo da živimo sa vama u Državi . JEr kada dođu KInezi za 100 godina il ise trebalo braniti od rusa vi ste uvijek domaći neprijatelj .
nije to bas tako. bilo je nekoliko varijanti uredjenja jugoslavije na stolu, ali srpski stav je bio \"ili unitarna jugoslavija centralizovana u bg ili rat\"
Srpska demokratija je jasna : svi zajedno , ili svakom svoje . Kod svi zajedno nema Srpske domniacije imaju republike , svakom svoje dje ko u većini u svoju državu i gotvo . Ostali su birali i izabrali svakom svoje Nismo mi izbacili sloveniju ( koji baš nisu isti ) , pa da budemo preko 50 % ,
pa to ti kazem biserko - eto ti primjer juge. svi uzimaju u usta demokratiju - ali kako njima pase. bolje da se ne zamajavamo terminologijom, kad znamo da vlada zakon jaceg. za demokratiju na balkanu fali ti jos samo macak.
@u kojim : srebrenici, foci, visegradu , zvorniku, bratuncu,prijedoru . U pola od ovih opština su Sbi sa JUgoslovenima bili većina i za sotanak u JUgi . U ostalim smo sada teška većina jer je iz MH federacije , protjerano 450 000 - 500 000 Srba , pa kada bi se svi vratili opet ne bi bili većina , da ne računamo protjerane iz Hrvatske . A kako u JUgi ne bi demokratije , pa da se na nivou JUge glasa ima li otcijepljivanja ili nema ????? vi ste pokrenuli taj proces ,a sada bi drugim putem , malo bi kakio , malo bi pikio
u bih srbi nisu vecina, gdje je tu demokratija?
pa tamo su ljudi demokratskom većinom odlučili , da ne žele više da žive sa manjinskim narodom
e vidis kako si ti bistar pametan konj se pokrene i na sjenku bica
kako ste \"demokratski\" rijesili u srebrenici, foci, visegradu , zvorniku, bratuncu,prijedoru i mnogim drugim opstinama?
to opstinama u rs srbi nisu vecina da to odmah demokratskim putem rijesimo
sve sto vazi za kosovo vazi i za republikun srpsku uostalom uskoro ces svjedociti potpiunoj promjeni srpske geopoliticke orijentacije
i sad npr sve opstine gdje nisu srbi vecina u rs se otcijepe i formiraju vlastitu zemlju - to ce biti demokratska zemlja?
znaci i kosovo je demokratsko?
nego šta nego diktatura , nismo mi za bolje , ovde na balkanu neko treba da nam crta šta da radimo , kao deca smo , demokratija je za normalne ljude .
je moguca samo unutar jednog naroda i samo kao takva omogucava prava manjina savremeni svijet je slika i prilika te svakom razumnom a bogami i obrazovanom covjeku jednostavne istine eo ipso republika srpska je demokratska a tyv bih nedemokratska drzava slago se ti ne slago