{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opozicija u RS-u se ujedinjuje za promjenu vlasti

S
27.3.2010. u 15:32
0
39
Opozicija u RS-u se ujedinjuje za promjenu vlasti
0
Opozicija u RS-u se ujedinjuje za promjenu vlasti
Milanko Mihajlica (Foto: SRNA)
Srpska radikalna stranka (SRS) Republike Srpske (RS), Srpska demokratska stranka (SDS) i Partija demokratskog progresa (PDP) potpisat će sutra sporazum o zajedničkom nastupu na opštim izborima u oktobru, što podrazumjeva da će imati zajedničke kandidate za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je lider radikala Milanko Mihajlica.
On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci dodao da ovaj sporazum podrazumijeva, kako je rekao, jasno definisane političke ciljeve i programe, ekonomsko-socijalne mjere za popravljanje stanja u RS i jasno opredjeljenje da se odlučno, sistemski i institucionalno obračunaju sa kriminalom i korupcijom u RS.

"To je ono što je SRS, prije svega, opredijelilo da sutra potpiše ovaj sporazum", rekao je Mihajlica, izrazivši uvjerenje u pobjedu koalicionih kandidata i formiranje nove Vlade RS.

Potpisivanje sporazuma o zajedničkom nastupu zakazano je za sutra u 11.00 sati u hotelu "Bosna".

Prema njegovim riječima, SRS RS je i dalje apsolutno otvorena da sa svim ostalim opozicionim snagama u RS "radi na promijeni vlast u RS".

On je naglasio da je Izvršni odbor SRS RS zatražio od svojih poslanika da sa kolegama iz drugih parlamentarnih opozicionih partija pokrenu inicijativu za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine RS u vezi sa radom Investiciono-razvojne banke i Komisije Vlade RS za reviziju privaticaije.

Mihajlica je pozdravio jučerašnju odluku Okružnog suda u Banjoj Luci da stavi privremenu zabranu na raspolaganje dijelom imovine u "Medicinskoj elektronici" u vlasništvu Mile Radišića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: