Novi antikoruoptivni klub
23

Opozicija u NSRS-u: Ministri namještaju tendere i izmišljaju javne nabavke

M. N.
Opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić, Zoran Vidić i Nebojša Vukanović formirali su Antikorputivni poslanički klub. Uputili su poziv ostalim poslanicima da se priključe, ali podršku neće dobiti.

Kako je rekao Stanivuković, korupcija je najveća pošast društva, a provode je službenici zloupotrebom položaja. Kao jedan od primjera naveo je lažirane diplome.

"Namješteni tenderi, izmišljene javne nabavke, kumovi i sestrići, sportski klubovi, milioni, avioni, kamioni... Zloupotrebu službenog položaja vidimo skoro kod svih ministara aktuelne vlasti. Formirali smo ovaj klub jer smo spremni da se borimo protiv retrogradih pojava", kazao je Stanivuković.

Trivić je kazala kako je ovaj klub postojao i u prošlom sazivu. Naglasila je kako klub nije u vezi s bilo kakvom političkom opcijom i da član može biti svako ko izrazi spremnost da se bavi borbom protiv korupcije kroz rad NSRS-a.

"Apelujem na narodne poslanike s obje strane da se, ukoliko smatraju da jedan takav tematski klub može dati rezultate, pridruže radu kluba. Činjenica je da živim u takvoj zemlji gdje, nažalost, sve što gledamo oko sebe ima veze s korupcijom. Svaki segment naših života, nažalost. Zdravstvo, obrazovanje, ekonomija - sve to je protkano do dubine elementima korupcije", kazala je Trivić.

Najavili su predlaganje određenih zakona, amandmana i inicijativa. Sarađivat će sa sektorima van politike koji su značajni za funkcionisanje društva.

Iz Kluba poslanika SNSD-a smatraju da je ovo politička priča koja služi za prikupljanje politički poena poručujući da se neće priključiti ovom klubu.