BiH
0

Općoj bolnici 50.000 KM od Općine Centar

FENA
Sarajevska Općina Centar iz budžeta dodjeljuje grant od 50.000 KM sarajevskoj Općoj bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš".

Tim povodom su danas općinski načelnik Dževad Bećirević i dr. Bakir Nakaš, generalni direktor Opće bolnice, potpisali protokol o realizaciji granta koji će biti utrošen za nabavku opreme za unutarnji nadzor i poboljšanje sigurnosti objekta, protivpožarnu zaštitu te za unapređenje komunikacije s korisnicima usluga.

Izrazivši zahvalnost za vrijednu donaciju, dr. Nakaš je naglasio da je općina Centar uvijek izlazila ususret potrebama bolnice za nabavku aparata i opreme kojima se unaprjeđuje kvalitet zdravstvenih usluga.

-Zahvaljujući upravo Općini Centar, opremljen je Odjel za patologiju i Porođajni odjel, podsjetio je dr. Nakaš.

Načelnik Bećirević je obećao da će Općina i dalje prema mogućnostima pružati svesrdnu podršku zdravstvenim ustanovama među kojima je svakako Opća bolnica.

Zahvaljujući tom opredjeljenju Općine Centar, proteklih godina izgrađene su ili sanirane te savremeno opremljene ambulante porodične medicine u mjesnim zajednicama.

U ovoj godini završena je sanacija ambulante Koševsko brdo, što je Općina finansirala s 215.000 KM, a uskoro će biti otvorena nova u naselju Grdonj u čiju izgradnju je Općina Centar uložila oko milion maraka.

I grant Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" dio je kontinuirane podrške i pomoći zdravstvenim ustanovama u gradu radi poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga građanima, saopćeno je iz Općine Centar.