Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čim ta preduzeća vode SDA bilmezi to qqurcu ne more valjat
a ja pozivam općinu stari grad na postavljanje više kanti za smeće, a ljude da ne zafrljace smeće i opuške tek tako okolo, da ne hraču, pišaju i kake po ulicama, te vlasnika pasa da pokupe "hrpice" za svojim ljubimcima. kad pređete taj osnovni nivo, možemo pričati o "građanima" i "gradu""!
Previse trazis od sarajlica.
Izmjenite kazneni i krivični zakon, dodajte kaznu društveno-korisni rad i vrlo brzo će se iskorjeniti loša navika prljanja okoliša. Kada minderpuze budu u narandžastim odjelima ribaćom četkom čistile javne površine neće im na um pasti da bacaju smeće van kanti a i ujedno će se riješiti problem manjka radne snage na čišćenju, najjeftinije i najkorisnije rješenje za dati problem.
kad vidim one eko redare, u zelenim uniformama, sa tankim akn tasnama kako paradiraju okolo tacno mi hoce nesta bit, cemu oni sluze?! RADu se nema sta prigovorit, nego narodu koji ide okolo i vinta smece pihh
#snalica ja sam eko redar pa ti probaj kad sam ja tu baciti smece ili parkirati vozilo na zelenu povrsinu pa ces vidjeti cemu sluze
I postoji nesto sto ne moze niko ocistit, to su zvake pobacane na pod kojih je stvarno previse i predstavljaju pravo ruglo, nije mi jasno kako neko moze u centru grada pred toliko ljudi pljunut zvaku na plocnik.
Zabranite odlaganje smeca na trotoar pored Vijecnice ili bar napravite odgovarajuce mjesto za to! Veoma odvratan prizor!
Nisu krivi samo radnici komunalnog, nego i njihovi nadredjeni. Ko je malo bolje upucen u situaciju zna da nevjerovatno mali broj radnika radi na velikoj povrsini i naravno da je neizvodivo odrzavati grad cistim u tim uslovima.U vec postojecim preduzecima imamo manjak radne snage. Ne smijem da zaboravim papke koji bacaju smece po gradu na sve strane i vlast koja nije u stanju da obezbijedi dovoljan broj kanti za smece nego moras hodat po kilometar da bacis papiric ili cigaru.
Ja pozivam gradjane na malo vise kulture zivljenja i uposlenike iz opcine Stari grad kada puse ispred zgrade na ne bacaju cikove pod noge i kroz prozore svojih kancelarija. Hvala unaprijed.
Baš tako, vidim danas su im pepealjre izmjestili, vjerojatno neko prati sugestije u komentarima :)
Eko-policija, pisanje kazni i bit ce ko u Svedskoj ;)
dragi radnici, nemojte vi gledati nas (iz Općine), vi slobodno radite svoj posao...
ovo bi i Memic trebao isto uraditi,jos gora situacija je na Ilidzi.