{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić

F
28.5.2012. u 16:58
0
Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić
0
Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Općine Srebrenica Svetozar Mitrović izjavio je danas da će Općina Srebrenica obezbijediti građevinski materijal i drugu pomoć da se u najkraćem roku izgradi nova kuća porodici Milorada Andrića.
Njegovu tek završenu kuću odnijela je vodena bujica prošlog petka, kada se usljed velikih kiša rijeka Križevica izlila iz korita i poplavila naselje Žuti most.

"Općina je preduzela niz mjera da sanira štete i preduzme mjere obezbjeđenja ovog naselja od poplava. Kroz to naselje proteklih dana podignut je nasip uz Križevicu", naglasio je Mitrović.

Usljed pojačanih padavina, na području općine pojavilo se 38 klizišta i timovi Civilne zaštite i mehanizacija pet građevinskih firmi danas rade na sanaciji tih klizišta i čišćenju lokalnih puteva od mulja, šnjunka i drveća koje su bujice nanijele.

Štete na usjevima su također velike. Poplavljene su bašte i plantaže maline i jagode na području od Soloćuše do Žutog mosta. Ovih dana formirat će se općinska komisija koja će utvrditi visinu nastalih šteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: