{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić

F
28.5.2012. u 16:58
0
Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić
0
Općina Srebrenica pomaže u izgradnji kuće porodici Andrić
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Općine Srebrenica Svetozar Mitrović izjavio je danas da će Općina Srebrenica obezbijediti građevinski materijal i drugu pomoć da se u najkraćem roku izgradi nova kuća porodici Milorada Andrića.
Njegovu tek završenu kuću odnijela je vodena bujica prošlog petka, kada se usljed velikih kiša rijeka Križevica izlila iz korita i poplavila naselje Žuti most.

"Općina je preduzela niz mjera da sanira štete i preduzme mjere obezbjeđenja ovog naselja od poplava. Kroz to naselje proteklih dana podignut je nasip uz Križevicu", naglasio je Mitrović.

Usljed pojačanih padavina, na području općine pojavilo se 38 klizišta i timovi Civilne zaštite i mehanizacija pet građevinskih firmi danas rade na sanaciji tih klizišta i čišćenju lokalnih puteva od mulja, šnjunka i drveća koje su bujice nanijele.

Štete na usjevima su također velike. Poplavljene su bašte i plantaže maline i jagode na području od Soloćuše do Žutog mosta. Ovih dana formirat će se općinska komisija koja će utvrditi visinu nastalih šteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: