Restriktivne mjere
93

Općina Prozor-Rama: Nema dolaska bez potvrde o testiranju na koronavirus

G. Š.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Štab Civilne zaštite općine Prozor-Rama na čijem je čelu načelnik Jozo Ivančević donio je restriktivne mjere zaštite stanovništva.

Zbog proglašenja stanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa na području općine Prozor-Rama obvezno će se evidentirati osobe s prebivalištem izvan te općine prilikom samog dolaska.

''S ciljem zaštite stanovništva općine Prozor-Rama od koronavirusa (COVID-19) na svom području, određuje se obaveza svih osoba koje nemaju prebivalište na području općine Prozor-Rama, a borave na području ove općine, da se žurno jave u Općinski ured Civilne zaštite, telefonski na broj 121, po potrebi i osobnim dolaskom, s ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor-Rama'', navodi se u odluci.

Osobe koje nemaju prebivalište na području općine Prozor-Rama, a planiraju boraviti na području općine Prozor-Rama duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obavezne su se javiti u Ured Civilne zaštite općine Prozor-Rama, osobnim dolaskom, s ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor-Rama.

''Da bi se odobrio boravak na području općine Prozor-Rama, potrebno je da osobe posjeduju i predoče rezultat osobnog testiranja na bolest koronavirusa (COVID-19), ne stariji od 48 sati u odnosu na sat prijave u Ured Civilne zaštite Prozor-Rama. Osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus bit će zabranjen boravak na području općine Prozor-Rama'', stoji u Odluci koju potpisuje načelnik Jozo Ivančević.

Istaknuto je da se za provođenje ove odluke određuje nadležnost Policijske stanice Prozor-Rama i Ureda Civilne zaštite općine Prozor-Rama. Odluka koja je donesena jučer, 24. marta, stupila je na snagu odmah, a primjenjuje se od ponoći (24. marta 2020. od 00:00 sati).