{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina, osnovne škole i Fond memorijala KS obnavljaju biblioteku u Maglaju

10.6.2014. u 15:51
3
1
Općina, osnovne škole i Fond memorijala KS obnavljaju biblioteku u Maglaju
3
Gradska biblioteka u Maglaju ponovo će otvoriti svoja vrata korisnicima zahvaljujući naporima i donacijama Općine Stari Grad, Fonda memorijala Kantona Sarajevo i starogradskih osnovnih škola.


Na poziv Fonda memorijala KS, koji će Gradskoj biblioteci Maglaj sutra uručiti 127 naslova knjiga, Općina Stari Grad se uključila u ovu akciju i animirala uposlenike osnovnih škola da daju svoj doprinos. Zahvaljujući tome, nastavnici osnovnih škola “Hamdija Kreševljaković”, “Mula Mustafa Bašeskija” i “Vrhbosna” prije nekoliko dana su otišli u Maglaj i pridružili se uposlenicima u čišćenju prostorija Gradske biblioteke. Nakon što je biblioteka očišćena, počela je akcija prikupljanja knjiga.Sve starogradske osnovne škole su se odazvale ovoj akciji i prikupljena je znatna količina knjiga, a Općina Stari Grad će, putem Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj, donirati oko 400 naslova. Fond Gradske biblioteke u Maglaju bit će obogaćen značajnim brojem naslova i djela poznatih domaćih i svjetskih pisaca koje će uskoro biti na raspolaganju korisnicima.

Knjige će u Gradsku biblioteku Maglaj biti distribuirane sutra (11. juna, 2014. godine), a polazak je u 09:00 sati ispred zgrade Fonda memorijala. Podršku Fondu u prikupljaju knjiga dali su i Ministarstvo za boračka pitanja KS i JU Muzej Alija Izetbegović, a pored knjiga Fond će u Maglaj isporučiti i pomoć u hrani i higijenskim sredstvima koju šalje sarajevski džemat Panjina kula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: