BiH
2

Općina Novo Sarajevo za sanaciju bolnice u Bihaću izdvojila 20.000 KM

FENA
Potpuno izgorio krov Kantonalne bolnice u Bihaću
Potpuno izgorio krov Kantonalne bolnice u Bihaću
Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo danas se sastao sa bihaćkim načelnikom Emdžadom Galijaševićem, kojeg je obavijestio da je nakon požara u Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić, na hitnoj sjednici Štaba civilne zaštite te Općine za pomoć u sanaciji ove zdravstvene ustanove izdvojeno 20.000 KM.

"Suosjećamo sa građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona (USK). Ponudili smo načelniku Galijaševiću svu potrebnu pomoć u sanaciji Kantonalne bolnice, koja je najvažnija institucija u USK-u“, kazao je načelnik Koldžo.

Dodao je da će se kroz Savjet načelnika pri Stranci demokratske akcije (SDA), inicirati akcija prikupljanja sredstava za sanaciju Bolnice. Također će se, prema njegovim riječima, pokrenuti inicijativa u Savezu općina i gradova Federacije BiH (FBiH) da se aktiviraju sredstva solidarnosti, koja imaju sve općine i usmjere prema Općini Bihać za sanaciju Bolnice.

Načelnik Galijašević zahvalio je Koldži, ali i svim drugim pojedincima, institucijama i privrednim subjektima, koji su se odazvali pozivu Općine Bihać i uplatili sredstva za obnovu Bolnice.

“Još jednom smo pokazali veliku solidarnost. Pomoć koja dolazi iz naše zemlje i susjedne Hrvatske potvrda su da Bihać i njegovi građani nisu sami i da ćemo svi zajedno ubrzo obnoviti našu bolnicu i staviti je u potpunu funkciju“, istakao je načelnik Galijašević.

Pored Općine Novo Sarajevo, novčanu pomoć za sanaciju Bolnice odobrio je Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca u iznosu od 20.000 KM, dok je Boris Luketić, načelnik Općine Plitvička Jezera odobrio 5.200 KM.