Odbacili optužbe
109

Općina Novo Sarajevo: Socijalno ugroženim građanima pakete s logom SDA podijelila je stranka

Piše: Er. M.
Nedžad Koldžo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedžad Koldžo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon kritika SDP-a na račun načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže zbog podjele paketa sa logom SDA ugroženim građanima, iz Općine Novo Sarajevo kazali su da je podjelu paketa socijalno ugroženim građanima izvršio Općinski odbor SDA Novo Sarajevo te se ni u kojem slučaju ne radi o paketima za koje su sredstva izdvojena iz budžeta Općine.

"Prema informacijama općinskog načelnika Nedžada Koldže (predsjednika Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo), kao i ranijih godina, radi se o privatnoj donaciji namijenjenoj za ove svrhe pomenutom odboru", rekli su nam iz Općine Novo Sarajevo.

Vezano za korištenje loga OpćineNovo Sarajevo na paketima, općinski načelnik kaže da OO SDA Novo Sarajevo na svim svojim manifestacijama koristi logo općine, s obzirom na to da se radi o Općinskom odboru zaduženom za područje općine Novo Sarajevo.

"Načelnik Koldžo ovom prilikom poziva i druge političke stranke da dio svojih sredstava izdvoje za pružanje pomoći socijalno ugroženim kategorijama, odnosno onima kojima je pomoć najpotrebnija", navode iz Općine Novo Sarajevo.

Podsjećamo, SDP Novo Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost u kojem je naveo da je nedavno OO SDA Novo Sarajevo podijelio više od stotinu paketa socijalno ugroženim građanima.