{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novo Sarajevo donirala aparat za profesionalnu dijagnostiku oboljelih i oštećenih stabala

12.8.2015. u 15:33
0
2
Općina Novo Sarajevo donirala aparat za profesionalnu dijagnostiku oboljelih i oštećenih stabala
0
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP "Park" Safet Baltić u su potpisali su Ugovor o davanju na upotrebu aparata Resistograf 4453-P za profesionalnu dijagnostiku oboljelih i oštećenih stabala na području Kantona Sarajevo, a posebno na lokalitetu Vilsonovog šetališta.
Pomoću ovog savremenog aparata "Park" će biti u mogućnosti kontrolisati kvalitetu stabala na području Kantona Sarajevo

Kako je saopćeno iz Općine, aktivnosti na ovom projektu započele su nakon iznenadnog rušenja stabla na Malti kada su samo pukom srećom izbjegnute teže posljedice po sigurnost građana i imovine. Općina Novo Sarajevo, putem općinske službe Civilne zaštite, započela je u saradnji sa predstavnicima KJKP „Park“ projekat sa ciljem stvaranja uslova za poduzimanje preventivnih mjera na kontroli stabala kako bi se izbjegle štetne posljedice koje njihovo iznenadno rušenje može imati za građane i njihovu imovinu.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što je uspješno okončana javna nabavka najsavremenijeg aparata čijom se dodjelom na upotrebu KJKP „Park“ uspostavlja nova dimenzija rada ovog javnog preduzeća koje će sada biti u mogućnosti preventivno djelovati na kontroli drvne mase prvenstveno na području Općine Novo Sarajevo, a posebno Vilsonovog šetališta, kao i na prostoru čitavog Kantona Sarajevo, te će na taj način sigurnost građana i imovine biti podignuta na veći nivo.

Direktor KJKP „Park“ Safet Baltić zahvalio je Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku čijim angažmanom je nabavljen resistograf kojim će rad ovog javnog preduzeća nadležnog za zaštitu i održavanje stabala biti značajno unaprijeđen. Nakon provedene obuke, preduzeće Park će veoma brzo krenuti sa provedbom aktivnosti evaluacije rizičnih stabala. Vrijednost aparata je 17.023,50 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: