{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad sutra obilježava Dan općine i Bitke za brdo Žuč

F
FENA
7.6.2015. u 16:41
18
34
Općina Novi Grad sutra obilježava Dan općine i Bitke za brdo Žuč
18
Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo i Bitke za brdo Žuč bit će obilježeni sutra polaganjem cvijeća šehidima i poginulim borcima Armije RBiH, a centralna manifestacija tim povodom bit će upriličena istog dana na platou brda Žuč.


Prije početka centralne manifestacije bit će položen kamen-temeljac za izgradnju "Spomen-doma braniocima“, koji će biti sagrađen na Žuči.

Temeljac će položiti načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, te predsjednik Komisije za boračka pitanja Općine Jasmin Smječanin i Hamza Zornić, predsjednik Komisije za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti Općine Novi Grad Sarajevo.

Na centralnoj manifestaciji na Žuči bit će uručena i "Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo“.

Plaketa će biti dodijeljena Sadi Šatroviću, pripadniku Armije RBiH, dobitniku "Medalje za vojne zasluge“ i ratnog priznanja "Srebreni štit“.

Priznanje se dodjeljuje za izuzetne zasluge u odbrani općine Novi Grad Sarajevo i Bosne i Hercegovine u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992. - 1995. godine, kao i organizaciji života i rada građana u ratnim uvjetima.

Planiran je i prigodan kulturno-umjetnički program, a Općina Novi Grad Sarajevo za građane je obezbijedila prijevoz.

Autobusi sa platoa ispred Istikla-džamije na Otoci poći će u ponedjeljak u 16 sati. Za građane iz udaljenijih naselja autobus polazi u 16 sati iz Dobroševića sa zaustavljanjima na autobuskim stajalištima kod Doma kulture u Reljevu u 16:10 sati, zatim na stajalištu kod česme kod skretanja u "Naselje heroja Sokolje u 16:30 sati, na stajalištu u Briješću u 16:40 sati, na stajalištu kod apoteke u Boljakovom Potoku u 16:45 sati i na stajalištu kod podvožnjaka na Alipašinom Mostu II u 16:50 sati.

"Pozivamo naše sugrađane da u ponedjeljak, 8. juna dođu na plato brda Žuč da zajedno obilježimo Dan odbrane naše općine i dan kada je izvojevana pobjeda na Žuči, da se zajedno sjetimo svih naših šehida i poginulih boraca koji su položili svoje živote za odbranu nezavisne i suverene države BiH", navodi se u saopćenju općinske Pres-službe Novoga Grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: