{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad Sarajevo: Za stipendiranje učenika i studenata 425.000 KM

25.10.2015. u 17:29
56
28
Općina Novi Grad Sarajevo: Za stipendiranje učenika i studenata 425.000 KM
56
Općina Novi Grad Sarajevo: Za stipendiranje učenika i studenata 425.000 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je 15. oktobra konkurs za stipendiranje uspješnih učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u školskoj/akademskoj 2015/2016. godini i učenika završnih razreda osnovnih škola, koji imaju prebivalište na području općine Novi Grad Sarajevo u kontinuitetu od najmanje godinu dana.
Za te namjene iz ovogodišnjeg budžeta Općine izdvojeno je 425. 000 konvertibilnih maraka.

Pravo na stipendiju Općine Novi Grad Sarajevo mogu ostvariti i učenici završnog razreda novogradskih osnovnih škola čije je prebivalište na području susjedne općine, a jedan od uslova je da su redovni učenici javnih ustanova osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo i redovni studenti visokoškolskih ustanova (fakulteti/akademije) i da ne obnavljaju godinu.

Stipendije se dodjeljuju za jednu školsku godinu i isplaćivat će se za 10 mjeseci (septembar – juni). Visina mjesečne stipendije za učenike završnog razreda Osnovne škole iznosit će 50 KM, za učenike srednjih škola 75 KM, a za studente 100 KM.

Stipendija Općine Novi Grad Sarajevo se može dodijeliti samo jednom učeniku ili studentu iz iste porodice, a pravo na stipendiju ne može ostvariti učenik/student koji prima stipendiju po nekom drugom osnovu, te studenti i učenici čija primanja po članu u njihovom domaćinstvu prelaze 450 KM.

U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove prednost pri rangiranju za dodjelu stipendije imaju učenici /studenti sa nižim prosjekom primanja.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendija Općine Novi Grad Sarajevo se predaju na šalteru Općine, Bulevar Meše Selimovića 97, sa naznakom : “prijava za stipendije”

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave Konkursa.

Obrazac za prijavu na Konkurs se može preuzeti na info pultu Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: