BiH
71

Općina Novi Grad Sarajevo priredila zabavu za 1.206 prvačića

Klix.ba
Povodom početka nove školske 2015/2016. godine, Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je dječiju manifestaciju "Prvačić, sretno!“ za 1.206 polaznika prvog razreda novogradskih osnovnih škola.

Manifestacija je održana u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin“ na Mojmilu, a sretan i uspješan početak školovanja djeci, roditeljima i učiteljima poželjeli su predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo Edina Gabela, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Elvir Resić.

“Cilj ovakve manifestacije je da sa djecom i roditeljima podijelimo radost polaska u školu. Upriličili smo druženje koje će djeci sigurno ostati u sjećanju. Ponosni smo na činjenicu što broj djece u novogradskim školama iz godine u godinu raste. To je najveće bogatstvo naše lokalne zajednice i svi smo ga dužni njegovati i čuvati. Mi ćemo kao općina činiti sve da uvjete za njihovo školovanje poboljšamo i stvorimo ambijent za sigurno i lijepo djetinjstvo“, rekao je, između ostalog, načelnik Efendić.

U prepunoj dvorani na Mojmilu mališani su u uživali uz bogat kulturno-zabavni program, te omiljene likove iz crtanih filmova: Maše, Mede, Maje, Pave, Malaca, Garfilda i Šilje.

Pored kulturno-zabavnog programa, prvačićima su podijeljeni i poklon-paketići sa školskim priborom, koje je za njih obezbijedila Općina Novi Grad Sarajevo.