{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad organizira besplatnu edukaciju o uzgoju i sakupljanju gljiva

11.11.2015. u 10:03
24
21
Općina Novi Grad organizira besplatnu edukaciju o uzgoju i sakupljanju gljiva
24
Općina Novi Grad organizira besplatnu edukaciju o uzgoju i sakupljanju gljiva
Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Udruženjem građana za ljekovito i aromatsko bilje FBiH realizirati projekat "Uzgoj gljiva i sakupljanje samoniklih gljiva", a predavanja će održati prof. dr. Nezir Tanović, profesor na Agromediteranskom fakultetu u Mostaru.
Prvi čas teoretske edukacije o uzgoju gljiva će se održati, večeras 11. novembra, u
multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo sa početkom u 18 sati.

Besplatna predavanja o uzgoju gljiva će obuhvatiti proizvodnju: šampinjona, bukovače, shiitake i sve važne aspekte kod branja samoniklih gljiva, što bi u opredjelenju pojedinaca značilo samozapošljavanje i održivost.

Projekat obuhvata: četiri časa teoretske nastave i isto toliko praktične nastave, a polaznicima će biti dodijeljeni CD-ovi i certifikati o završenoj edukaciji.

Teoretski dio edukacije o temi "Sakupljanje samoniklih gljiva" održat će se u srijedu 18. novembra, dok će praktični dio edukacije o uzgoju gljiva biti održan u subotu 21. novembra.

Građani koji su zainteresirani za prisustvovanje na edukacijama mogu se prijaviti do 11. novembra 2015. godine putem prijavnog obrasca na web stranici Općine Novi Grad Sarajevo – obavještenja na email: [email protected] Građani koji su prije ispunili prijavne obrasce treba samo da potvde prisustvo na edukaciji putem e-maila ili telefona 033 291 253.

Praktična nastava o sakupljanju samoniklih gljiva održat će se u maju 2016. godine, a o terminu i lokalitetu održavanja polaznici edukacije će biti obavješteni putem email-a.

 Pozivamo Vašu novinarsku ekipu da proprati događaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: