{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad: Dodijeljeni certifikati za 95 polaznika škole pčelarstva

27.7.2015. u 10:51
0
2
Općina Novi Grad: Dodijeljeni certifikati za 95 polaznika škole pčelarstva
0
U prepunoj sali Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo uručeni su certifikati za 95 polaznikab "Škole pčelarstva" koji su u periodu juni-juli pohađali bespatnu edukaciju iz ove grane poljoprivrede.


Edukaciju iz pčelarstva realizirala je Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Društvom pčelara Kantona Sarajevo, a obuhvatala je šest časova teoretske nastave i četiri časa praktične obuke.

Predavač i pčelar Evgenije Žolkević polaznicima je približio osnove pčelarstva uz smjernice na koji način se baviti ovom profitabilnom oblasti poljoprivrede, te biti uspješan proizvođač meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Polaznicima škole obratio se pomoćnik načelnika za finansije i zajedničke poslove Općine Novi Grad Sarajevo Emir Dedović, koji ih je upoznao o aktivnostima koje ova lokalna zajednica provodi s ciljem jačanja poljoprivrede.

"U proteklom periodu Općina Novi Grad Sarajevo radila je na novčanim podsticajima za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, dodjele plastenika i zemljišta u državnoj svojini za korištenje u poljoprivredne svrhe, raznovrsne edukacije iz oblasti ljekobilja, voćarstva, povrtlarstva, hortikulture i pčelarstva", rekao je Dedović dodajući da će Općina nastaviti na projektima koji će omogućavati stanovništvu da ostvari osnovni ili dodatni izvor prihoda.

Ispred Društva pčelara Kantona Sarajevo polaznicima se obratio predavač Evgenije Žolkević koji nije krio zadovoljstvo zbog velikog broja polaznika "Škole pčelarstva" i što je imao priliku uputiti ih u savremenu proizvodnju meda i pčelarskih proizvoda. On je istakao i važnost uključivanja i udruživanja pčelara u Društvo pčelara Kantona Sarajevo s ciljem saradnje i razmjene iskustava u savremenoj proizvodnji meda.Polaznicima su uručeni priručnici o pčelarstvu u elektronskoj formi. Na kraju svečanosti polaznici su ispunili anketne upitnike radi davanja mišljenja i sugestija o održanoj edukaciji, te i o načinima pomoći za podsticaj razvoju pčelarstva kao i edukacijama koje žele proći iz oblasti poljoprivrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: