{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Kakanj od 25. novembra u novoj zgradi

17.4.2015. u 12:47
2
11
Općina Kakanj od 25. novembra u novoj zgradi
2
U Ulici branilaca u Kaknju odvijaju se intenzivni radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj.


Nakon decenija pružanja usluga u objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, nakon brojnih opravdanih sugestija i kritika da stara i trošna zgrada zbog arhitektonskih barijera ne pruža mogućnost da se građanima s posebnim potrebama omogući pristup svim službama koje pružaju usluge, donesena je odluka o izgradnji nove zgrade Općine Kakanj.

Radovi se finansiraju iz sredstava ostvarenih prodajom poslovnih prostora koji su bili u vlasništvu Općine Kakanj. Ova sredstva mogu biti utrošena samo za izgradnju novih objekata u vlasništvu Općine i ne mogu, prema zakonskim rješenjima, biti utrošena u drugu svrhu, saopćeno je iz ove Općine."Prošle godine u maju položen je prvi beton na gradilištu nove zgrade Općine Kakanj. Zgrada je sada izgrađena, a trenutno se odvijaju radovi na unutarnjem uređenju. Nova zgrada Općine Kakanj je moderan i reprezentativan objekat, projektovan i sagrađen po savremenim standardima i trendovima i bit će ponos generacija građana Kaknja kojima će služiti. Otvaranje novoizgrađenog objekta najavljujemo za 25. novembar - Dan državnosti BiH", rekao je općinski načelnik Nermin Mandra.

U novoj zgradi izgrađene su podrumske prostorije sa 52 mjesta za parkiranje. U suterenu je smještena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Izgrađene su i tri etaže u kojima će biti radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća, a objekat će sadržavati i veliki hol.

Za poslovne prostore koji su izgrađeni u novoj zgradi, te za podzemna garažna mjesta, već postoji veliki interes privrednih subjekata i građana, a prodaja ovih nekretnina će biti izvršena u skladu sa zakonskim propisima koji nalažu objavu javnog poziva itd.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: