{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Gornji Vakuf/Uskoplje dobila certifikat

F
13.6.2012. u 17:49
0
0
Općina Gornji Vakuf/Uskoplje dobila certifikat
0
Općina Gornji Vakuf/Uskoplje dobila certifikat
Gornji Vakuf
Općini Gornji Vakuf-Uskoplje uručen je certifikat za uspješnu implementaciju projekta “Upravljanje općinom i preuzimanje odgovornosti”, koji je realiziran u saradnji i uz podršku Misije OSCE-a u BiH.
Na svečanosti, koja je tim povodom organizirana, naglašeno je da su, nakon što je prije tri godine potpisan Memorandum o razumijevanju između Općine Gornji Vakuf/Uskoplje i OSCE-a, u okviru ovog projekta realizirane brojne aktivnosti.

Istaknuto je, također, da projekt predstavlja jednu od ukupno sedam komponenti inicijative “Lokalno je primarno”, čiji je cilj poboljšanje i jačanje demokratije, upravljanje općinom te spremnost da se odgovori potrebama građana.

Voditeljica sekcije za razvoj i podršku uprave OSCE-a u Sarajevu Julia Mager je kazala da je provedba ove komponente Općini Gornji Vakuf/Uskoplje donijela unaprijeđenje u vidu transparentnijeg i efikasnijeg rada.

"Zahvaljujući ovom prijektu ova Općina je uspjela da izradi Strategiju razvoja, poboljšala je budžetski proces učinivši ga transparentnijim i izgradila mehanizme za uključivanje građana u te procese", naglasila je. Uime Općine Gornji Vakuf/Uskoplje certifikat je primio načelnik Sead Čaušević, koji je zahvalio Misiji OSCE-a u našoj zemlji i svima koji su aktivno sudjelovali u realizaciji brojnih projektnih aktivnosti.

Osim njega, na značaj projekta ukazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Marinko Krajina, za kojeg je posebna važna bila izrada Strategije razvoja općine Gornji Vakuf/Uskoplje bez koje, kako je rekao, nema ozbiljnijeg razvoja lokalne zajednice.

Nikola Milić, pomoćnik načelnika za finansije Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, prezentirao je aktivnosti koje su realizirane u sklopu projekta “Upravljanje općinom i preuzimanje odgovornosti”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: