{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cazin: Završen drugi ciklus Akademije za građane

F
14.6.2012. u 15:59
0
0
Cazin: Završen drugi ciklus Akademije za građane
0
Cazin: Završen drugi ciklus Akademije za građane
Cazin
Nakon što je u Cazinu kao jednoj od sedam bh. općina prošle godine uspješno implementiran pilot projekt "Akademija za građane", Misija OSCE-a u BiH odlučila je ovoj općini ponovo dati povjerenje uključivanjem u novi ciklus Akademije među 23 općine u BiH.
Tokom protekla tri mjeseca 37 Cazinjana pratilo je predavanja i razgovaralo s predstavnicima općinskih organa uprave. Tako je postignut osnovni cilj - općina je uspostavila bolju komunikaciju s građanima, a Cazinjani koji su pohađali Akademiju dobili su puno korisnih infromacija o radu općine, javio je RTV Cazin.

Dobro infoirmiran građanin itekako je korisan i za općinu Cazin i upravo tu vrijednost projekta u prvi plan ističe načelnik Općine Nermin Ogrešević.

"Naši građani i općina pokazuju zainteresiranost za ovakve i slične projekte što je vrlo ohrabrujuće i pozitivno. Posebno stoga, jer je naš generalni cilj što otvorenija i transparentnija komunikacija s građanima, a ovaj projekt nam uistinu pomaže u ostvarivanju tog cilja", kazao je Ogrešević.

Svoje zadovoljstvo zbog uspjeha tokom drugog ciklusa Akademije za građane izrazio je i koordinator projekta Hamdija Ljubijankić.

Svečanom završetku drugog ciklusa Akademije i dodjeli certfikata polaznicima koji su je uspješno završili prisustvovao je i šef područnog ureda OSCE-a u Bihaću Nikolaos Kavallaris.

"Dosadašnja saradnja s Općinom Cazin zaista je vrlo dobra i vjerujem da se iz ovakve saradnje ostvaruju naši najbolji ciljevi koji su u prvom redu, korisni za građane", kazao je on.

Učesnici Akademije za građane dobili su certifikate kojima ostvaruju pravo na članstvo u Alumni grupi Akademije za građane i na taj način dobijaju priliku direktno učestvovati u procesu donošenja brojnih odluka u lokalnoj zajednici. Svima koji su, kako je kazano, na bilo koji način doprinijeli radu drugog ciklusa Akademije za građane, dodijeljene su zahvalnice, a uskoro će uslijediti javni poziv građanima za učešće u trećem ciklusu ovog projekta.

Teme koje su dominirale tokom ovog ciklusa Akademije za građane bile su vezane za urbanizam, katastar, zaštitu okoliša, javnu sigurnost, funkcioniranje i organiziranje općine i zakon o lokalnoj samoupravi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: