{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina donirala opremu za pripadnike PU Centar

F
FENA
6.5.2015. u 15:15
102
12
Općina donirala opremu za pripadnike PU Centar
102
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Predrag Kurteš potpisali su danas Ugovor o davanju na korištenje opreme za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 30.900 KM.
Riječ je o najsavremenijoj taktičkoj opremi za pripadnike Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, koja djeluje u okviru Policijske stanice Centar.Načelnik Bećirević je istakao da ovo nije prvi put da Općina Centar izdvaja novac za opremanje pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo te da će i u narednom periodu biti planirana budžetska sredstva za tu namjenu.

Dobru saradnju Općine Centar i MUPKS-a pohvalio je i ministar Kurteš."Zahvaljujem Općini Centar i načelniku Bećireviću na donaciji. Ova lokalna zajednica nam je i ranije donirala vrijednu i kvalitetnu opremu, a sve sa ciljem podizanja nivoa sigurnosti svakog našeg građanina" naglasio je Kurteš.

U opremi koju je Općina Centar dala na korištenje Prvoj policijskoj upravi nalaze se taktičke pantalone, zimske jakne, taktičke košulje dugih i kratkih rukava, zimske kape, rukavice, prsluci sa dodacima, potkape, odijela, kacige i pancirni prsluci.Policijski komesar Kantona Sarajevo Vahid Ćosić kazao je da je donirana oprema izrađena od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: