BiH
0

MUP KS donirao goraždanskoj policiji opremu vrijednu 200.000 KM

Piše: E.A.
(Foto: Klix.ba)
Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde danas je uručeno 200 kompleta policijskih uniformi i vozilo, a donaciju je osigurala Vlada KS, odnosno MUP KS.

Delegacija Vlade KS, koju su predvodili premijer Muhamed Kozadra i ministar unutrašnjih poslova Nermin Pećanac, pripadnicima MUP-a BPK Goražde uručili su uniforme čija je vrijednost 200.000 KM. Donirana oprema trebala bi doprinijeti i operativnoj saradnji policije BPK-a i KS-a.

"Ovo je samo dio opreme koju ćemo donirati našim kolegama u Goraždu, a koja će pojačati stepen sigurnosti i povećati saradnju između uprava policija Kantona Sarajevo i BPK-a. Bitno je istaći da je Uprava policije pokazala solidarnost prema kolegama, što je kod policajaca uvijek izraženo, međutim, kod svakodnevnih poslova to ne možete često vidjeti“, izjavio je Nermin Pećanac, ministar MUP-a Kantona Sarajevo.

Sredstva koja se svake godine planiraju u budžetu BPK Goražde za nabavku policijske opreme su nedovoljna, tako da će današnja donacija biti od velike koristi goraždanskim policajcima.

"Na početku svog mandata uputio sam jedan akt MUP-u Kantona Sarajevo i premijeru i nisam mogao ni pretpostaviti da će ovako brzo doći do realizacije ovog projekta. Pokrenute su aktivnosti da i naredne sedmice dođe do realizacije i isporuke još većeg broja policijskih uniformi. Samo opremljena policija može udovoljiti zahtjevima građana jer ona je ustvari njihov servis i niti jednog momenta njihova sigurnost se ne smije dovesti u pitanje“, kazao je Nijaz Musić, ministar MUP-a BPK Goražde.

Na sastanku predstavnika dvije vlade rečeno je kako će se međusobna saradnja nastaviti.

"Ovaj kanton se dugi niz godina suočavao sa problemima u policiji. Na ovaj način možemo reći da smo prilično opremljeni što se tiče uniformi i svega onoga što će u narednom periodu doći", kazao je Emir Oković, premijer BPK-Goražde.