Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi napreduju, oni nazaduju, svasta. Jos Covica za kralja i super.
Sad da odeš u Brotnjo, našao bi najmanje 300 Bošnjaka iz Bosne koji nešto rade u toj općini. Brotnjo ima firme koje su u 2021. uprihodile 800 mil. KM što je na 18k tamošnjih Hrvata 44.400 KM per capita. Bošnjački Konjic i Jablanica zajedno imaju 35k stanovnika i kompanije koje uprihode 450 mil. KM - per capita 12.857 KM. Brotnjo uprihodi i milijardu KM, ali taj promet se baš ne evidentira jer je nažalost u turizmu puno rada na crno.
Ljudi gledaju naprijed i grade a ne pametuju o Titu i tvornicama sa nekoliko hiljada (ne)radnika. Da nemamo Hrvata, prestiglo bi nas Kosovo, jer mi i Srbi se samo znamo prepucavat
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Gledam komentare i čudim se, Bošnjaci se pozivaju na srednjovjekovnu Bosansku državu a smeta im što se uklanjaju turcizmi. Treba sve redom promjeniti Sarajevo opet Vrh Bosna, Tuzla Soli, Gornji i Donji Vakuf treba promjeniti u Gornje i Donje Uskoplje i tako redom. Sva imena koja su nasljeđe osmanskog okupatora poslati na smetlište historije.
Da izbrisemo gumicom iz knjiga historiju od 500 godina? Pa i ti turci su se desili. Nisu izmisljeni. Ili vama smeta sto su muslimani?
Prije svega, nemas pojma. Sarajevo su osnovali Turci, tacnije Isa-beg Ishakovic 1460-1462. Drugo, nakaradno posrbljavanje i pohrvaćivanje nece promijeniti cinjenicu da svaki grad koji u svom mazivu nosi Vakuf je ustvari i nastao kao vakuf - zadužbina, a takvih je u Bosni koliko hoces (Skender Vakuf, Varcar Vakuf, Gornji i Donji Vakuf itd).
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mogli ste je nazvati opcina brabonjiste 😂😂😂😂
Bave se nebitnim stvarima, vraćaju nas stalno stotine godina unazad pa čime bilo, bavite se životom ljudi, standardom, haaaaloooo ušli smo u 21 vjek jbte ime iz prahistorije, zvaće narod opet Čitluk ko će ti se navikavati na Brotnjo a i ljepše je Čitluk.
Ne razumijem logiku. Srbinje (Foča), Prozor-Rama (Prozor), Novi Travnik (Pucarevo) i šta je bolje sada njima?
nije vise turski posjed
Prije dolaska turčina.. bravo
Hlivno, Duvno, Varcar Vakuf, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Bosanski Novi...
Sad če imat tri iljade eura plaću, i bit će sve potaman. U zdravlje.
Brotnjo ili Citluk isto ti ga dodje. Gledam po popisu iz 2013 god u gradu ima 1 Bosnjak i 1 Srbin 🤣 Evo ja bih se dole odselio pa da imaju 2 Bosnjaka
Odmah skok od 100%
Čitluk turski naziv i znaci FARMA.
Hoćemo Brotnjake za 4. konstitutivni narod
Odoklen li si ti 'ćeri? E ja sam ti brotnjočanka đevojka!
Tako se glasovi pred izbore uzimaju. Nista novo samo glasaci stari
Odakle si? Iz Brotnja ccc
Bolje je konstutivnilegalno.
Je li mjenja Ili bi mogla promjeniti....