{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar Sarajevo: Građani darovali više od 1.000 knjiga za biblioteku u Olovu

F
20.7.2015. u 12:34
0
3
Općina Centar Sarajevo: Građani darovali više od 1.000 knjiga za biblioteku u Olovu
0
Općina Centar Sarajevo: Građani darovali više od 1.000 knjiga za biblioteku u Olovu
Akcija prikupljanja knjiga za Gradsku biblioteku u Olovu, koju je pokrenula Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima, a realizirala Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar Sarajevo, uspješno je okončana.
Akcija je provedena u 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje su građani svaki radni dan mogli donijeti knjige za biblioteku u Olovu čiji je knjižni fond stradao tokom prošlogodišnjih velikih majskih poplava.

- Tokom akcije koja je trajala do 10. jula, prikupljeno je više od 1.000 naslova različitih žanrova. Planiramo da ovih dana prikupljene knjige dostavimo Gradskoj biblioteci u Olovu, kao što smo to uradili i s Općom bibliotekom u Maglaju - rekao je predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima Samir Fazlić.

Dodao je da je najviše knjiga prikupljeno u Mjesnoj zajednici (MZ) ''Ciglane-Gorica'', čiji su stanovnici darovali oko 500 naslova.

- Veoma smo zadovoljni odzivom građana na ovu akciju koja je pokrenuta s ciljem obogaćivanja knjižnog fonda Gradske biblioteke u Olovu. Zahvaljujemo se sugrađanima koji su darovali knjige - kazao je sekretar MZ ''Ciglane-Gorica'' Izet Kuhinja.

I u prethodnoj akciji prikupljanja knjiga za Opću biblioteku u Maglaju, održanoj u maju ove godine, najveći odziv je bio u MZ ''Ciglane-Gorica'', gdje je donirano oko 2.500 naslova, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: