BiH
0

Općina Centar Sarajevo: Građani darovali više od 1.000 knjiga za biblioteku u Olovu

FENA
Akcija prikupljanja knjiga za Gradsku biblioteku u Olovu, koju je pokrenula Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima, a realizirala Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar Sarajevo, uspješno je okončana.

Akcija je provedena u 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje su građani svaki radni dan mogli donijeti knjige za biblioteku u Olovu čiji je knjižni fond stradao tokom prošlogodišnjih velikih majskih poplava.

  • Tokom akcije koja je trajala do 10. jula, prikupljeno je više od 1.000 naslova različitih žanrova. Planiramo da ovih dana prikupljene knjige dostavimo Gradskoj biblioteci u Olovu, kao što smo to uradili i s Općom bibliotekom u Maglaju - rekao je predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima Samir Fazlić.

Dodao je da je najviše knjiga prikupljeno u Mjesnoj zajednici (MZ) ''Ciglane-Gorica'', čiji su stanovnici darovali oko 500 naslova.

  • Veoma smo zadovoljni odzivom građana na ovu akciju koja je pokrenuta s ciljem obogaćivanja knjižnog fonda Gradske biblioteke u Olovu. Zahvaljujemo se sugrađanima koji su darovali knjige - kazao je sekretar MZ ''Ciglane-Gorica'' Izet Kuhinja.

I u prethodnoj akciji prikupljanja knjiga za Opću biblioteku u Maglaju, održanoj u maju ove godine, najveći odziv je bio u MZ ''Ciglane-Gorica'', gdje je donirano oko 2.500 naslova, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.